HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA, del 1


Kvällen har, enligt tradition, spenderats på bio med mamma, Isa, Karin och Maria. Vi har så länge jag kan minnas alltid gått på Harry Potter premiären.

Jag satt på helspänn från början till slut. Det hände något hela tiden, aldrig fick man slappna av. Filmen var jättejättebra, men otroligt frustrerande att få vänta så länge på del 2. Känner mig dock i underläge om man jämför med min kära vän Rebecca som jobbar på Londons största biograf. Hon fick träffa alla kändisarna på premiären förra veckan. Åh, vad jag är glad för din skull!

FARS DAGIdag har 75% av familjen varit på "fars dag"-tur till både mormor&morfar och farmor&farfar. Hos momme bjöds det på två älgrätter, köttgryta och köttsoppa med klimp. Vi hann även med att gå en promenad med Dolly, Monica och Sumo. Mysigt. Magen fick även mer påfyllning när det var dags för efterrätt, tårta är alltid gott!

Efter fikat bar det av raka spåret till F&F där det bjöds på ännu mer fika. Idag har jag gått plus på fikakontot och minus på träningskontot. Det får jag ta igen när jag blivit frisk. Men skönt är det att fika och bara kunna ligga och slappa efteråt, haha.

MITT LYCKOPILLER


DEN HÄR BILDEN GÖR MIG GLAD. DU GÖR MIG GLAD.

Nästintill hela veckan har spenderats med den här söta killen. Vi har lagt pussel, sett på olika tv-serier, gått promenader med Dolly, lagat mat, gått på stan och en massa andra saker. Mysigt helt enkelt.

I förrgår började jag bli förkyld och igår bröt det ut ordentligt. Just nu är jag snorig och har ont i halsen. Skulle egentligen ha spelat match i Härnösand idag, men det hade varit helt omöjligt. Jag är ändå överraskad att jag klarade mig så länge utan att bli förkyld, men man kan ju inte vara immun för alltid. Hoppas verkligen att det inte håller i sig hela vintern.

SKAPARSUGEN


Igår var jag inne på stan och köpte lite tyg till framtida planer. Glömde att köpa tråd, så innan planerna blir till verklighet måste jag in på Ohlssons igen. Saknar även ett till material som ska införskaffas. Det kommer ingen ledtråd på vad det kan tänkas vara, för då blir det alldeles för lätt att lista ut.

Jag är mycket nöjd med färgvalet på tyget, det kommer bli kul att damma av symaskinen!

I'll let you know after christmas!

SILVER


Äntligen hemma. Igår kom jag hem från en superkul helg i Kiruna. Vi spelade 4 matcher och kom slutligen hem med en silvermedalj! Nerverna var i darr när vi spelade mot den största publiken hittills i Sandviks historia (typ). Hallen såg ut som Gamlia, fast större och läktaren var nästan fullsatt! Läskigt värre, men kul!

KIRUNA

Handbollscup. Tagga!

DAGENS GODA GÄRNING

TACKSAMHET! GLÄDJE! MEDMÄNSKLIGHET!

VÄLGÖRENHET

Nu ska jag iväg och dra mitt strå till stacken. Igår samlade mamma ihop gamla vinterkläder som ingen använder från garaget. Tillsammans med min älskade faster Pia (och kanske någon fler, farmor?) ska jag åka till Anumark och skänka bort kläder till flyktingarna. Dessa flyktingar kommer bl.a. från krigsdrabbade länder och de bor nu i Anumark i väntan på assyl. De har inga vinterkläder och är inte förberedda på Sveriges kalla klimat.

Bor du i närheten tycker jag att du ska se över vad du har att skänka bort. De behöver främst vinterskor och varma barnkläder, men allt som är varmt tar de tacksamt emot. Ta dig tid att hjälpa människor som inte har det lika bra som du. De uppskattar det verkligen!

GLAMROCKBlev som sagt stylad av Isa i rocker-stil. Passade inte riktigt i frisyren vilket ledde till ett utbrott då "ingen" bild blev bra, haha. Hur som haver hittade jag iallafall några guldkorn. Tack Johan, mami och isa som alla hjälpte till med fotograferingen.

ROCKER

Sitter i Isas säng och väntar på att Johan ska bli färdigstylad. De senaste timmarna har spenderat i isas "salong" (=hennes rum). Just nu håller hon på att styla Johan till "two-face". Resultatet får ni eventuellt se senare.

Jag är stylad till "rocker". Har backslick, sotiga ögon och mycket rouge. Får se om vi lyckas ta någon bra bild. Hur som helst får ni se om några timmar. Hare!

SZECHUANHallojsan alla glada!
Sov extremt länge idag, efter elva steg jag upp. Var en aning förvirrad när Johan väckte mig. Trodde att han hade åkt till mig på morgonen och skulle överraska. Glömde bort att han hade kommit redan dagen innan!

Efter uppväckningen lagade vi lunch. Det blev wokade grönsaker, stekt kyckling med szechuansås med tagliatelle. Det blev en besvikelse eftersom szechuansås ska vara stark (och då menar jag riktigt, riktigt stark). Men smaken var god om man bortser från att det inte var så starkt. Hur som helst så var det kul att prova en "ny" smak, har två till påsar med "tjingtjong" smak kvar att prova. Det ser jag fram emot.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe med sojamjölk. Gott!

INTO THE WILDHar precis sett en sjukt bra "överlevar-film". Filmen handlar om en kille som "byter" sitt vanliga liv mot vildmarken. Där får man föja hans resa i två år och se alla hans äventyr. Riktigt, riktigt bra film som är based on a true story!

Natti.

SLAPPA, SLAPPA OCH SLAPPA LITE TILL

Det här har varit en typisk slappardag. Har inte gjort någonting vettigt egentligen. Jag tog en lång sovmorgon, gick en liten promenad med isa och dollan, vi gick förbi till Anna en snabbis, såg på topmodel 14, har spelat tv-spel och nu sitter jag i soffan och ser på Project runway. En massa tid i soffan alltså, haha.
Nu väntar jag in att Johan ska dyka upp. Kvällen är inte bestämd än, men det lär ju bli ännu mer tid i soffan. Mysigt!

1 NOVEMBER


Idag har jag varit duktig, gjorde nästan allt på min lista. Har även tagit mig tid att gå på promenad med kära mor till farmor och farfar. Kvällen spenderades i soffan med Isa och Hanna. Helt klart en bra dag :)

TO-DO-LIST


Här eldas det för fullt i brasan.

Idag hade jag tänkt vara lite effektiv. Här är min to-do-list:
- Läsa i Adeccoboken.
- Svara på frågor i Adeccoboken.
- Gå ner på hemmet och be om intyg.
- Hämta ut biobiljett.
- Planera vilken/vilka färger på tyget jag ska köpa till min julklappstillverkning.

Får se hur mycket jag har gjort när dagen är slut.

RSS 2.0