COOPER

Jag och Johan har infört cooper-test varje vecka för att se om vår löpning utvecklas. Nu idag när jag är själv hemma hos Johan passade jag på. Gick först ett varv runt sträckan jag skulle springa och sen bar det av. Shit vilken snålblåst. Det gick riktigt tungt i motvinden och riktigt lätt i medvinden, otur att jag fick motvind på de långa sträckorna.

Trots motvinden gick det riktigt bra och jag kom in på "bra kondition", 30 meter från "utmärkt".
Baah, nästa gång får jag ta i liiite till.


För er som vill testa konditionen. Mät upp en sträcka som motsvarar den längsta sträckan ni ska försöka springa (2300/3000m). Värm upp. Ställ klockan på 12 minuter och kör.

För tjejer:

- Dålig kondition = kortare än 1700 meter.
- Mindre bra = 1700 meter.
- Medelgod = 1800 meter.
- Bra = 2100 meter.
- Utmärkt = 2300 meter.

För killar:
- Dålig kondition = kortare än 2300 meter.
- Mindre bra = 2300 meter.
- Medelgod = 2500 meter.
- Bra = 2700 meter.
- Utmärkt = 3000 meter.

En bra sida att mäta sträckor är hitta.se. Skriv bara in det område du ska springa på och klicka på "mer" uppe i högra hörnet på kartan. Välj sedan "mät avstånd" och rita ut din sträcka på kartan.

DEPEND CRACKED EFFECT


Gick på stan i förrgår och köpte mig ett nytt nagellack - Crack effect från Depend.

Målade först två lager med H&Ms turkosa nagellack. När det hade torkat målade jag med det svarta nya dependlacket. På en gång började effekten synas, det svarta sprack upp och det blåa under kom fram. Jag blev verklige jättenöjd och kollade in naglarna resten av dagen, haha.

Ett stoooort minus var att jag hade H&Ms lack i grunden. Det var riktigt dåligt och alla naglar hade skador på sig redan dagen efter. Nästa gång ska jag använda ett lite bättre lack. Men det var kul så länge det varade.

11 APRIL

Grattis Pappa 48 år!När jag kom hem från jobbet i måndags var Johans familj hemma hos mig och överraskade på pappas födelsedag. Det blev en supermysig kväll med middag och tårta från NK som Johan hade fixat.

PROTEINPULVER

Igår var jag ute på en löparrunda med Dolly för att få lite endorfiner till kroppen eftersom jag hade en halvdålig dag. Efter löpningen kände jag mig mycket piggare och mådde mycket bättre. Måste säga att den allra största fördelen med träning är det sköna känslan man får i kroppen efteråt. Den känslan går långt före alla hälsovinster så som bättre kondis och starkare muskler för mig. Men självklart är ju en stor anledning till att jag tränar löpning just för att få bättre kondition och uthållighet.

I fredags efter min jobbintervju gick jag och Johan runt på hälsokostaffärer/gymbutiker. Vi började med Budo-fitness
där jag hörde mig för och ställde frågor kring mjölkfria alternativ till proteinpulver baserat på kasein (mjölkprotein). Det visade sig att jag hade två proteinbaser att välja på - soja eller ägg. En burk på budofitness låg på ca 330 kronor, så vi bestämde oss för att kolla in Gymgrossistens sortiment innan vi köpte något. Där pratade vi med en jättetrevlig kille som ärligt förklarade vilka proteinpulver som var bäst. Han rekommenderade de billigare produkterna och tyckte de var minst lika bra som de dyra. Anledningen till att de dyrare burkarna var just dyrare sa han berodde på att de hade lagt vikten vid godare smak. Och för min del kan jag stå ut med lite sämre smak om jag "sparar" några hundralappar. Till slut köpte jag iallafall ett sojaproten för 179 kronor och en shaker för 35 kronor.

Jag har varit mycket tveksam till proteinpulver och är fortfarande en skeptiker på om de verkligen hjälper. Har nämligen lärt mig att kroppen inte behöver särskilt mycket proteiner och att man kan få i sig den mängden genom maten, men min teori har sina fallgropar.

Tar det några timmar efter träningen tills kroppen får mat fortsätter den att bryta ner musklerna istället för att bygga upp dem. Det här gör träningen i muskeluppbyggnadssynpunkt nästintill onödig. Som ni säkert vet så bryts musklerna ner när man tränar och det är först under vilan som kroppen byggs upp igen. Därför är det viktigt att kroppen snabbt får protein efter träningen. Protein är musklernas byggstenar.

Min nya teori är att proteinpulver är bra att ta direkt efter träningen om man vet att man inte kommer äta direkt man kommer hem. På så vis behöver man inte oroa sig för att musklerna bryts ned i vilan. Dessutom blir det inte lika stressigt med maten. Musklerna bryts inte ned om de inte får kolhydrater och fetter på en gång, men kroppen kan däremot bli lite seg om depåerna är tömda. Så länge man får i sig mat några timmar efter träningen går det bra.

Måste dock tillägga att proteinpulver aldrig kan ersätta vanlig mat. Har man bara pulvret som proteinkälla går man miste om en massa näringsämne som finns i vanligt kött, t.ex. järn. Pulver ska bara användas som komplement till vanlig mat och behöver inte tas om man äter mycket proteiner i maten direkt efter träning.

KVÄLLENS UNDERHÅLLNING


Sitter bänkad framför tv'n till Trinny och Susanna stylar om Sverige. Såå bra!

LJUSSTAKE


Har glömt att visa upp ljusstaken som jag köpte på Pantbankens hemsida förra veckan. En söt liten silvrig ljusstake med plats för tre ljus blev min för så lite som 29 kronor.

Är ni ute efter att köpa smycken i guld tipsar jag er verkligen att gå in och kolla på deras hemsida. Det kommer ut en massa fina smycken varje vecka till ett betydligt bättre pris än på en guldsmedsaffär.


TÄVLING HOS SMÅSTADSPRINSESSAN

Jag är med och tävlar på Småstadsprinsessans blogg. Vill verkligen, verkligen vinna den här, men chansen är minimal. Åh, hoppas, hoppas :)

Klicka på bilden för att komma till hennes blogg.

HANDBOLLSLOPPIS
Hela dagen har spenderats på Sandviks IK's klubbstuga. Där har vi haft loppis med handbollen från 10-14. Det var riktigt skoj och ibland var det riktigt mycket folk i lokalen samtidigt. Jag fyndade en hel del smycken och är supernöjd.
Dessa fem halsband/armband betalade jag 2:- styck för, vilket endast blev 10 kronor totalt! När loppisen var över fick jag även resterande smycken eftersom jag "hade varit och kikat i smyckesburken hela dagen", haha. Det är bara att tacka!

Blev totalt 9 halsband och ett armband för 10 kronor. Gotta love loppis!

Pysselobjekt: Jag har tänkt göra om "Chanel" halsbandet till ett armband. Genom att knipsa loss själva chanelmärket från guldcirkeln och fläta läderband på båda sidorna tror jag att jag kan fixa ett riktigt snyggt smycke :)
Återkommer senare, måste bara köpa upp mig på lite smyckesdelar först.

RSS 2.0