ERNST GODASTE EFTERRÄTT


Den här mumsiga efterrätten lagade jag och mamma när vi hade främmande för några veckor sedan. Den är superlätt att laga och supergod att äta! Här kommer vår lite omgjorda version av Ernsts "Tarte med sommarbär".

Ingredienser:


Botten: 4 ark smördeg och 1 ägg.

Fyllning:
3 msk lemonkurd
Rikligt med bär - Hjortron, jordgubbar, hallon och blåbär.
4 msk aprikosmarmelad

Gör så här:
Botten:
1. Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den.
2. Vik upp en "sarg" på sidorna för att hålla fyllningen på plats. Nagga degen för att den inte ska resa sig.
3. Pensla degen med ett vispat ägg.
4. Förgrädda i ugnen på 225 °C i 5-10 minuter.
Fyllning:
5. Bred ut lemon curd på degplattan.
6. Lägg därefter ut bären i valfritt mönster.
7. Smält 4 msk marmelad i en kastrull och ringla över den smälta marmeladen på bären.
8. Serveras med vispag grädde, vaniljvisp eller glass.

SUPERGOTT!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0