TRÄDGÅRDSFIX


Igår jobbade jag i flera timmar med vårt igenväxta jordgubbsland, eller ja... som det tidigare var - ett ogräsland.
Jag hann inte klart, men jag tänkte att det kunde vara kul att se en del av hur det såg ut innan. Vi hade egentligen tänkt gräva bort landet och så gräs, men jag fick ett ryck och räddade det. Det blev sjukt stor skillnad!

Jag började med att plocka upp alla plantor - jordgubbar, smultron och åkerbär. För att det inte skulle bli för mycket på en gång började jag med en del av landet, ca en femtedel stor. Sedan grävde jag ganska djupt ner i marken för att få bort all exing och annat ogräs. Det var fruktansvärt mycket jobb eftersom ogräset hade tagit över totalt.
Sedan förbättrade jag den gamla matjorden som var alldeles grå med ny och fin plantjord. Efter det valde jag ut vilka plantor som skulle få stanna kvar i landet. Då fick alla åkerbär flytta och några smultron- och jordgubbsplantor fick stanna. Efter det gjorde jag gropar till plantorna och lade i lite mer plantjord, vattnade lite och så fick de hoppa ner. När alla plantorna på den delen var nere i jorden lade jag över barkmull. Och sedan fortsatte jag så på de resterande ytorna, förutom den sista lilla biten som jag inte orkade ta igår kväll.

Det blev jätte, jättestor skillnad på landet. Det som tidigare var en åker kan man nu se är ett smultron/jordgubbsland. Åkerbären tänkte vi först flytta till skogen, men sedan kom jag på att vi lika gärna kunde sätta dem bakom vedbon. Klarar de sig så klarar de sig, gör de inte det så gör det ingenting eftersom de annars skulle ha varit i skogen.

Efter rensningen blev en massa plantor över. En del planterade jag i en stor kruka, de andra sparade jag i en stor låda för framtida plantering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0