LONDON/STOCKHOLM 6

Dag 6 - 28 februari.

Klockan sex ringde väckaren. Trötta gjorde vi oss i ordning, alla väskor var nästan helt färdigpackade så det var inte så mycket som behövde göras. Just innan sju tackade vi för oss och gick med alla resväskor mot tunnelbanan. Efter lite krångel med våra Oyster cards och köp av enkelbiljett till Heathrow åkte vi mot flygplatsen.

Där flöt allt på bra. Vi fick tillbaka 15£ tillsammans för våra Oyster cards och de pengarna de var laddade med. Bra! Allt gick bra ända fram till att planet skulle landa på Arlanda. Då fick Johan superont i örat. Flygvärdinnorna trodde hans trumhinna var spräckt så vi blev hänvisade till Apoteket där det enligt dem skulle finnas en läkare. Så vi gick dit och frågade, men där fanns det ingen läkare. De förklarade att det fanns en vårdcentral på flygplatsen så vi letade upp den (Sky clinic) och där fick Johan träffa en läkare. Hon undersökte och kom fram till att trumhinnan precis hade klarat sig, men att den var röd och skadad = flygförbud. Hon sa att det skulle gå att avboka resan och få tillbaka pengarna eftersom Johan skulle få en akutremiss. Vi blev hänvisade till SAS-informationen så dit gick vi. Där avbokades vår resa och sen berättade hon att vi inte skulle få någon ersättning. SÅ SJUKT SURT! Då gick luften ur oss och vi blev halvt deprimerade.

Vi gick sen och hämtade ut vårt bagage. Sen ringde vi hem och hörde vad vi skulle göra. Till slut slutade det med att mamma bokade biljetter från Cityterminalen i Stockholm till Umeå.

Lessa var vi när vi letade upp något ställe att äta på, men bättre blev det med lite mat i magen.

Med pizza i magen gick vi och köpte en bussbiljett in till Cityterminalen. Bussen gick på en gång så det var bara att lassa in alla väskor och hoppa på. Nu började det goda humöret sakta komma tillbaka. Busschauufören var härlig, han lyssnade på halvhög musik, sjöng med och var på allmänt bra humör. När vi kom fram förklarade han vägen till vår buss till Umeå och han var väldigt hjälpsam. Efter kanske 10 min gick vi ut för att leta busshållplatsen och av ren slump stötte vi på han igen. Han fick förklara vägen en gång till och den här gången fattade vi. Han visade även hur vi skulle ta oss till Apoteket. En mycket trevlig busschaffis helt enkelt!

Efter vägbeskrivningarna gick vi på Apoteket och köpte åksjuketabletter. Sen gick vi in i en shoppinggalleria släpandes på alla våra resväskor och kollade på dyrkrämer från Decléor och Matis. Vi var jätte, jätte malplacerade, haha. Vi läpade sen vidare väskorna till Hemköp där vi köpte godis och lite annat för att överleva resan hem.


Sen gick vi tillbaka till Cityterminalen. Där väntade vi den sista timmen tills bussen skulle gå. Tiden fördrevs än en gång med Monopol.

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Så sjukt att ni inte fick pengar tillbaka!!Stackars Johan, hoppas allt är mycket bättre nu!

2011-03-04 @ 01:16:49
URL: http://rebeccamedcc.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0